top of page

Gevinstrealisering huskeliste - Råd 9

Når du vurderer å investere i ny teknologi eller står overfor store endringer, er det viktig å ha en klar plan for å oppnå gevinster. Hos Waken har vi utviklet ni nøkkelstrategier som vil hjelpe deg med å maksimere avkastningen på dine investeringer eller endringer. La oss se nærmere på det niende og siste rådet:

9. Sikre god oppfølgingsstruktur for effekt- og gevinstrealisering i alle ledd

En gevinstrealiseringsplan er avgjørende for å hente ut gevinster fra et prosjekt. En god oppfølgingsstruktur sikrer at gevinstene faktisk blir realisert.


Endringsprosjekter vil alltid konkurrere med daglig drift og uforutsette hendelser i en travel hverdag. Derfor er det viktig at du som leder etablerer gode rutiner. Et effektivt virkemiddel er å integrere resultatrapportering for endringer i alle ledd i virksomheten, som en del av den allerede etablerte rapporteringsstrukturen. Dette må initieres og følges opp av deg som øverste leder. Involver mellomlederne, etabler en baseline, sett felles mål, bryt dem ned per avdeling, og sørg for at målene er mulig å følge opp og rapportere på.


En gevinstrealiseringsplan bør inneholde følgende elementer, som skal følges opp regelmessig av øverste leder:

  1. Gevinster og mål: Beskriv hvilke gevinster du ønsker å oppnå og hvordan de er knyttet til prosjektmålene.

  2. Tiltak: Identifiser konkrete tiltak som skal iverksettes for å realisere gevinstene.

  3. Forutsetninger: Angi hvilke forutsetninger som må være til stede for å oppnå gevinstene.

  4. Måling og oppfølging: Definer hvordan gevinstene skal måles og hvordan oppfølgingen skal gjennomføres. Kartlegg utgangspunktet (baseline) og etabler måltall (KPIer) og effekter ut fra dette som et startpunkt.

  5. Interessentanalyse: Kartlegg interessenter og deres synspunkter for å håndtere motstand og sikre støtte til prosjektet.

  6. Sammenheng mellom mål og gevinster: Forstå sammenhengen mellom prosjektmålene og de ønskede gevinstene.

  7. Endringsaktiviteter: Skap engasjement blant ansatte for å utløse endring og realisere gevinstene.


Rapporteringen bør innføres i alle ledd i virksomheten og tilrettelegges slik at det er så enkelt som mulig å rapportere. Vær klar over at rapporteringen i seg selv tar tid, og planlegg og legg til rette for dette.


Vi i Waken bistår våre kunder med å etablere gevinstplaner og rutiner for oppfølging og rapportering, som starter på toppen med øverste leder.


Send en mail til trinelise@waken.no for en samtale om gevinstrealisering.



Comments


Commenting has been turned off.

Kontakt oss

Interessert i å samarbeide med oss på artikler eller events? Ta kontakt, så finner vi ut hvordan vi sammen kan skape engasjerende innhold og minneverdige opplevelser.

synne

Synne Valentinsen

Rådgiver og markedsansvarlig

synne@waken.no

ROLF V3

Rolf Viggo Pettersen

Kommersiell leder

rolf.viggo@waken.no

bottom of page